همه مقالات

کابل ۳۳ کیلوولت؛ نمونه‌ای از انواع کابل فشار متوسط

آیا می‌دانید کابل ۳۳ کیلوولت چیست و چه خصوصیاتی دارد؟ در حالت کلی، از انواع کابل‌های فشار متوسط و کابل قدرت به منظور توزیع انرژی الکتریکی تک فاز یا سه فاز در سیستم‌هایی با ولتاژ پایین ۶ الی ۳۰ کیلوولت بهره‌گیری می‌شود. این دسته از کابل‌ها در تأسیسات عمومی و صنعتی، تأسیسات داخلی و خارجی به شکل دفن در زیرزمین یا درون کانال مورد استفاده قرار می‌گیرند. در ادامه با این کابل‌ها بیش‌تر آشنا خواهیم شد.

هر آنچه که باید درباره کابل ۳۳ کیلوولت بدانید!

کابل 33 کیلوولت

نگاهی بر کابل فشار متوسط

پیش از هر چیزی لازم است که نگاهی بر کابل‌های فشار متوسط داشته باشیم. این کابل‌ها دارای ولتاژ ۶ کیلوولت الی ۳۰ کیلوولت بوده و در انواع مختلف مسی و آلومینیومی تک رشته و سه رشته قابل تولید هستند. از این مدل کابل‌ها می‌توانیم برای تأمین برق ساختمان‌های تجاری و مسکونی و مدارات توزیع بهره ببریم. کابل‌های مذکور برای مصارف داخلی طراحی شده و مطابق با مقررات مربوطه درون ساختمان نصب خواهند شد.

قابل ذکر است که این مدل از کابل‌ها در ترانشه‌ها یا تونل‌ها، زیرزمین و سینی کانال‌های ساختمان‌های صنعتی، تابلو برق و نیروگاه‌ها قابل استفاده هستند. کابل ۳۳ کیلوولت نمونه‌ای از کابل مذکور بوده که دارای ویژگی‌های مخصوص به خود است.

معرفی کابل ۳۳ کیلوولت

کابل ۳۳ کیلوولت که تحت عنوان کابل فشار متوسط نیز شناخته شده در خطوط توزیع برق عمومی و صنایع کارایی فراوانی دارد. از این مدل کابل‌ها می‌توان در زمانی که ولتاژ بالای ۲۰ کیلوولت باشد به صورت زره‌دار و بدون زره از جنس آلومینیوم و مس بهره برد. قابل ذکر بوده که یکی از عوامل موثر بر روی قیمت این محصولات، جنس کابل است. بر این اساس، قیمت کابل‌های ۳۳ کیلوولتی که از جنس مس ساخته شده باشند در مقایسه با نمونه آلومینیومی بیش‌تر خواهد بود.

این مدل از کابل‌ها در پروژه‌های مهم نقش ایفا کرده و وظیفه بسیار اثربخشی را بر عهده دارند؛ از این جهت تولید آن‌ها بر حسب استانداردهای مورد نیاز و دارا بودن تأییدیه‌های لازم بسیار حائز اهمیت است. در حالت کلی، کابل فشار متوسط و کابل فشار قوی بر اساس استانداردهای BS6622 و BS7835 تولید شده و به بازار عرضه می‌شوند.

طراحی این محصولات به گونه‌ای بوده که بدون نیاز به پوشش درون زمین قابل نصب هستند و می‌توان آن‌ها را به اشکال تک یا سه هسته به همراه زره فولادی یا آلومینیومی تولید نمود. ناگفته نماند که برای تولید کابل ۳۳ کیلوولت از روکش ترموپلاستیک اکسترود شده بر حسب طراحی و استانداردهای روز نیز بهره‌گیری می‌شود که این نوع روکش در کاهش دود و گاز در زمان آتش‌سوزی تأثیر خواهد داشت.

نگاهی بر ساختار کابل ۳۳ کیلوولت فشار متوسط

کابل 33 کیلوولت

اگر بخواهیم ساختار کابل‌های فشار متوسط را شرح دهیم بایستی که لایه به لایه این کابل را مورد بررسی قرار دهیم:

هادی کابل فشار متوسط

هادی‌ها در این دسته از کابل‌ها بر حسب طراحی خاصی به صورت هادی تابیده منظم و چند جزئی ارائه خواهند شد. به طور معمول هادی استفاده شده در ساختار کابل‌های فشار متوسط از جنس مس یا آلومینیوم است.

اسکرین هادی کابل فشار متوسط

اسکرین هادی یک ترکیب نیمه رسانای اکسترود شده روی هادی کابل بوده که می‌تواند از شدت میدان الکتریکی بین عایق و هادی کابل کم کند.

عایق کابل فشار متوسط

معمولاً عایقی که برای کابل‌های فشار متوسط در نظر می‌گیرند از جنس XLPE با ضخامت استاندارد به منظور تأمین الزامات الکتریکی و فیزیکی مشخص شده توسط استانداردهای IEC ، BS  و غیره است. یکی از مهم‌ترین نکاتی که بایستی در رابطه با ساختار کابل ۳۳ کیلوولت به آن اشاره داشت این است که عایق باید کیفیت بالایی داشته و در برابر گرما و رطوبت نیز مقاومت بسیار زیادی از خود نشان دهد.

در واقع، عایق کابل‌های فشار متوسط باید به گونه‌ای باشد که بتوان تجهیز مورد بحث را در اماکن مرطوب و خشک در دمای بیش از ۹۰ درجه سانتی‌گراد در شرایط عادی، ۱۳۰ درجه سانتی‌گراد در شرایط اضافه بار اضطراری و ۲۵۰ درجه سانتی‌گراد در شرایط اتصال کوتاه نصب نمود.

اسکرین عایق

پس از عایق، لایه بعدی اسکرین عایق بوده که عملکرد مشابه با اسکرین هادی را دارد. اسکرین عایق نیز بایستی به صورت مستقیم بر روی عایق کابل اعمال شده و موجب تشکیل یک ترکیب نیمه رسانای اکسترود شده بر روی عایق شود.

شیلد کابل فشار متوسط

زمانی که ولتاژ بالا برود، کابل به یک شیلد فلزی برای خنثی‌سازی میدان الکتریکی خارج از کابل نیاز پیدا خواهد کرد. در واقع شیلد با اهدافی هم‌چون بازگشت جریان شارژ خازنی، هدایت جریان خطای ارت در صورت بروز خطا تا زمان خاموشی سیستم، کاهش تأثیرات الکتریکی در محیط اطراف کابل در صورت ایجاد خطای زمین و حفاظت در مقابل تماس تصادفی در ساختار کابل مورد استفاده قرار می‌گیرد. در زمان انتخاب شیلد برای چنین کابل‌هایی بایستی که به احتمال خوردگی به دلیل ایمنی مکانیکی و تأمین ایمنی الکتریکی توجه ویژه شود.

لایه زیرین کابل ۳۳ کیلوولت

این بخش از کابل فشار متوسط با کنار هم نگه داشتن لایه‌های قبلی می‌تواند یک بستر مطلوب برای لایه بعدی (آرمور) ایجاد نماید. معمولاً این لایه از مواد ترموپلاستیک یا ترموستینگ‌ها تولید شده و قادر است که از لایه زیرین خود در مقابل صدمات آرمور محافظت به عمل آورد.

آرمور کابل فشار متوسط

آرمور وظیفه دارد که از کابل در مقابل فشارهای مکانیکی حفاظت کند. به طور معمول آرمور از جنس سیم فولادی به صورت تابیده تولید می‌شود. چنان‌چه در حین کار آسیبی به روکش وارد شود، بایستی که کار متوقف شده و برای ترمیم اقدام گردد؛ چرا که آرمور تنها تا یک حد مشخصی قادر است از لایه‌های زیرین خود محافظت کند.

شیت یا غلاف بیرونی

این لایه از کابل در برابر مواد خورنده، رطوبت، آسیب‌های الکتریکی و غیره محافظت می‌کند.

سخن پایانی

در این راهنما ضمن آشنایی با کابل ۳۳ کیلوولت فشار متوسط به بررسی ساختار این محصولات نیز پرداختیم و دانستیم که چنین کابل‌هایی برای ولتاژهای بالاتر از ۲۰ کیلوولت کارایی دارند. شما می‌توانید انواع کابل فشار متوسط را از مجموعه سیم و کابل مشهد واحد فروش تهران متناسب با نیاز سیستم خود تهیه فرمایید. لطفاً نظرات و پیشنهادات خود را پیرامون کابل‌های فشار متوسط و به ویژه کابل‌های ۳۳ کیلو ولت در قسمت ارسال دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید.

تیم تحریریه

گروه تحریریه سیم و کابل مشهد از برترین مهندسان و متخصصین حوزه الکتریک و الکترونیک، تشکیل شده است. تلاش ما بر آن است تا اطلاعاتی جامع و کامل در حوزه تخصصی سیم و کابل را در اختیار کاربران گرامی قرار دهیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا