سیم مخابرات؛ معرفی انواع سیم و کابل تلفن

سیم مخابرات

آیا می‌دانید سیم مخابرات چیست و چه انواعی دارد؟ با مشخصات فنی سیم‌های تلفن آشنایی دارید؟ سیم و کابل‌های تلفن در برقراری ارتباطات تلفنی نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کنند. در حقیقت، کار اصلی سیم و کابل‌های مخابراتی انتقال سیگنال و اطلاعات مخابراتی است. گروه کارخانجات تولیدی سیم و کابل مشهد از جمله مراکز عرضه‌کننده این محصولات محسوب می‌شود. در ادامه این راهنما به بررسی سیم‌ها و کابل‌های تلفن خواهیم پرداخت.

هر آنچه که باید درباره سیم مخابرات و مشخصات فنی آن بدانید!

سیم مخابرات

معرفی سیم و کابل مخابراتی

سیم و کابل‌ها دارای انواع گوناگونی هستند که یکی از مهم‌ترینِ آن‌ها، سیم مخابرات و کابل‌های تلفن است. کابل‌های مسی و فیبرهای نوری در حوزه مایکروویو‌ها و ارتباطات ماهواره‌ای سبب برقراری اتصالات و ارتباطات مورد نیاز می‌شوند. این مدل از سیم و کابل مطابق با استانداردهای BT210B  و IEC60189-2 طراحی و تولید شده و نوع، رنگ‌بندی، سطح مقطع و کاربرد آن‌ها نیز بر حسب استانداردهای دیگری نظیر S-80-576 ,DIN VDE0815 ,IEC189-3 ,IEC60708-1 ,CW1236 ,CW1224 ICEA816,CW1171 است.

مشخصات فنی سیم مخابرات

گروه کارخانجات تولیدی سیم و کابل مشهد مفتخر است که انواع مختلف سیم و کابل‌های مخابراتی را با درجه کیفی استاندارد در متراژ مورد نیاز عرضه کند. پیش از خرید هر نوع سیم و کابلی لازم است که با مشخصات فنی آن محصول آشنا شوید. در حالت کلی می‌توان سیم و کابل‌ها را از لحاظ رنگ‌بندی به دو دسته اصلی (مشکی، زرد، سفید، قرمز و بنفش) و فرعی (طوسی، قهوه‌ای، سبز و نارنجی) تقسیم‌بندی کرد. سطح مقطع کابل‌ها یا در واقع قطر مغزی آن‌ها ارتباط مستقیم با قدرت انتقال سیگنال داشته که با درصد بالاتر می‌توان مسافت طولانی بدون افت ولتاژ را جبران نمود و از قطرهای 0.4 و 0.5 و 0.6 بهره برد.

این مدل از سیم مخابرات و کابل‌های تلفنی را می‌توان بر حسب مکان نیز به انواع مختلفی طبقه‌بندی کرد؛ دسته اول سیم و کابل‌هایی بوده که خارج از ساختمان مورد استفاده قرار گرفته و تحت عنوان کابل سیاه یا بیرونی شناخته می‌شوند و دسته دوم سیم و کابل‌هایی هستند که درون خانه نصب شده و با عنوان کابل‌های داخلی قابل خرید هستند. لازم به ذکر بوده که انواع مختلف سیم و کابل مخابراتی در فروشگاه سیم و کابل مشهد قابل سفارش و خرید است.

معرفی انواع سیم و کابل‌های مخابراتی

سیم مخابرات

سیم مخابرات و کابل‌های تلفن در راستای تسهیل ارتباطات به کار گرفته می‌شوند. در حقیقت، هدف اصلی استفاده از کابل‌های مخابراتی ارائه شده توسط مجموعه سیم و کابل مشهد، انتقال دیتای مخابراتی از یک نقطه مشخص به یک نقطه دیگر و همچنین تقویت و برقراری ارتباط دو طرفه در مسافت طولانی است. در گذشته برای برقراری ارتباط دو طرفه تنها از تلفن‌ها و انتقال صوت استفاده می‌شد.

اما امروزه با توجه به رشد چشم‌گیر تکنولوژی می‌توان اقدام به برقراری ارتباط از طریق رایانه‌ها و تلویزیون‌ها نمود. امروزه می‌توان انواع داده‌ها نظیر فیلم، صوت و فایل‌های متنی را در مسافت‌های گوناگون انتقال داد که این عملیات به کمک انواع سیم مخابرات و کابل‌های تلفنی صورت می‌گیرد. به همین منظور، کابل‌های مخابراتی در مقایسه با گذشته اهمیت بسیار بیش‌تری پیدا کرده‌اند. در ادامه با انواع مختلف این مدل از سیم و کابل آشنا خواهیم شد:

کابل کواکسیال (هم محور یا Coaxial)

این مدل از کابل‌های ارائه شده توسط مجموعه سیم و کابل مشهد برای نخستین بار توسط الیور هیویساید در سال 1880 طراحی و تولید شد. کابل‌های مخابراتی مذکور از جنس مس بوده و از دو سمت کانال که دارای محور مشترکی هستند، تشکیل شده است. اولین کانال وظیفه انتقال سیگنال را بر عهده داشته و عملکرد آن مشابه کانال متحدالمرکزی که عایق کانال داخلی بوده است. از این مدل سیم مخابرات و کابل‌های تلفنی می‌توان به منظور اتصال فرستنده‌های رادیویی به گیرنده‌ها، انتقال سیگنال تلویزیون کابلی و اتصال به اینترنت بهره برد. کابل‌های کواکسیال خود دارای انواع متنوعی هستند که در ادامه با آن‌ها آشنا خواهیم شد:

  • RG-59 مسئول حمل سیگنال‌های ویدئویی
  • RG-11 مناسب توسعه شبکه‌های LAN به سبک BNC
  • RG-6 مناسب برقراری ارتباطات ماهواره‌ای

کابل‌های مذکور در مدل‌های تک محافظ، دو محافظ و چهار محافظ قابل سفارش بوده و از جمله مزیت‌های اصلی آن‌ها می‌توان به قابلیت جابه‌جایی اطلاعات در مسافت‌های طولانی، هزینه مقرون به صرفه و جلوگیری از تداخل ارتباطی اشاره داشت. شایان ذکر است که شما می‌توانید بر حسب نیاز خود انواع کابل‌های کواکسیال را از مجموعه سیم و کابل مشهد تهیه فرمایید.

کابل‌های پیچ خورده (Twisted Pair)

این مدل از کابل‌های ارائه شده توسط مجموعه سیم و کابل مشهد اجازه برقراری ارتباط با اداره تلفن و مخابرات را به رایانه‌های شخصی و تجاری خواهند داد. جالب است بدانید که کابل‌های مذکور برای نخستین بار توسط الکساندر گراهام بل در سال 1881 اختراع شد. کابل‌های مذکور خود به دو دسته مجزا تقسیم می‌شوند:

  • کابل Unshielded Twisted Pair (UTP)
  • کابل Shielded Twisted Pair (STP)

کابل‌های فیبر نوری (Fiber Optic)

کابل‌های فیبر نوری در مقایسه با سایر سیم و کابل‌های مخابراتی جدیدتر بوده و به منظور ارسال اطلاعات از نور بهره می‌برند. در ساختار این مدل از کابل‌ها الیافی موجود بوده که به کمک پلاستیک پوشانده شده و در یک لوله به منظور جلوگیری از تداخل اطلاعات تعبیه می‌شود. این مدل از کابل‌ها متشکل از یک بدنه خارجی و یک هسته هستند که اندازه هسته در دو نوع زیر خواهد بود:

  • تک حالته یا Single mode (هسته کوچک)
  • چندحالته یا Multimode (هسته بزرگ)

مصارف انواع سیم و کابل‌های مخابراتی

از آن‌جایی که تنوع انواع کابل‌های مخابراتی زیاد است، این محصولات کاربردهای مختلفی دارند که در ادامه با آن‌ها آشنا خواهیم شد:

  • انتقال داده و اطلاعات از جمله مهم‌ترین مصارف سیم‌ها و کابل‌های مخابراتی بوده که در اشکال صوتی و تصویری جابه‌جا می‌شود.
  • به کمک این کابل‌ها امکان اتصال مشترکین مختلف از نقاط مختلف به هم دیگر فراهم می‌شود. این قابلیت برای شرکت‌ها تجارت‌های مختلف بسیار کارآمد خواهد بود.
  • راه‌اندازی تلویزیون‌های کابلی از دیگر موارد کاربرد این مدل از کابل‌ها به حساب می‌آید. البته بهره‌گیری از تلویزیون‌های کابلی در برخی از کشورها رو به رکود است اما با این حال نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • امکان برقراری ارتباط بین افراد در فواصل طولانی به کمک کابل‌های مخابراتی فراهم می‌شود.
  • به کمک این مدل از کابل‌ها می‌توان سیگنال‌های قوی نظیر اینترنت را انتقال داد.

مراحل ساخت کابل‌های مخابراتی

برای ساخت این مدل از سیم و کابل می‌بایست مراحل زیر به ترتیب انجام شود:

  • در ابتدا یک سیم مسی نرم با قطر مشخص و بر اساس استاندارد بین‌المللی مورد نیاز خواهد بود.
  • در این مرحله عایقی از جنس پی وی سی یا پلی اتیلن بر روی هادی کشیده شده و بعد زوج‌ها با طول تاب از پیش تعریف شده تابیده خواهند شد.
  • یک نوار پلاستیکی برای جلوگیری از ورود پارازیت‌های خارجی و از یک رشته سیم مسی بدون عایق و نوار آلومینیومی به نام حفاظ الکترواستاتیک استفاده می‌شود.
  • در مرحله آخر یک غلاف از جنس پی وی سی استفاده شده که از ورود رطوبت و مواد آلی زمین به درون کابل جلوگیری خواهد کرد.

سخن پایانی

 مجموعه سیم و کابل مشهد مفتخر است انواع سیم مخابرات و کابل‌های مخابراتی را با بهترین کیفیت و مناسب‌ترین قیمت عرضه کند. آیا تجربه خرید این مدل از سیم و کابل‌ها را دارید؟ لطفاً نظرات و پیشنهادات خود را پیرامون کابل‌های مخابراتی با ما و کاربران محترم سایت در قسمت ارسال دیدگاه در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *